Ajankohtaista

27.3.2018

Bridgestone ja Firestone menestyivät testeissä

Testimenestyjät Bridgestone ja Firestone

Bridgestone Turanza T005 sai TM-testissä 5-tähteä.

Tekniikan Maailman 5/2018 kesärengasvertailussa Bridgestonen Turanza T005 sai viisi tähteä ja sijoittui viidenneksi. Viiden kärkirenkaan tuloksissa oli erittäin pienet erot. T005 oli parhaimmillaan märällä kelillä: se oli testin paras ajettavuudessa ja ajettavuuspidossa märällä. Lisäksi se oli melutasoltaan hiljainen ja sillä oli testin pienin vierintävastus; molemmista se sai täydet 10 pistettä.

Onnistuminen sekä pidossa että vierintävastuksessa on lehden mielestä merkki rengasvalmistajan osaamisesta: ”Tämänvuotinen testi osoitti, että renkaaseen on mahdollista rakentaa sekä huippuluokan märkäpito että pieni vierinvastus. Se on hatunnoston arvoinen suoritus ja osoitus valmistajan osaamisesta.”

Tässä vielä lehden kommentteja:
Ajo märällä: ”Bridgestone on rauhallinen ajettava, ja takarenkaiden pito säilyy väistöissä hyvin.”
Ajo kuivalla: ”Kuivalla Bridgestone on looginen ajettava ja ohjautuu varmasti.”
Talous ja mukavuus: ”Bridgestonen vierinvastus on poikkeuksellisen matala. Rengas on myös hiljainen.”

Testivoitto Firestonen Roadhawkille Tuulilasin vertailussa.

Firestone Roadhawk nappasi testivoiton Tuulilasin rengasvalmistajien ”kakkosmerkit” kesärengasvertailussa 03/2018. Se sai kiitosta etenkin märän kelin suorituskyvystä. Lehden mukaan Roadhawkin ominaisuudet ovat hyvällä tasolla myös kaikilla muilla osa-alueilla.

Kuten lehdessäkin todettiin, sadekeli erottelee hyvät renkaat huonoista kuivaa keliä selvemmin. Roadhawk oli suoravesiliirtokokeen paras, kaarrevesiliirrossa ja märkäympyrällä Roadhawk oli selkeä kakkonen. Märkäkäsittelyradalla Roadhawk oli toiseksi nopein.

Kuivalla asfaltilla Roadhawkin jarrutusmatkat olivat toiseksi lyhyimmät. Erot parhaan ja huonoimman renkaan välillä olivat huimat; parhaan renkaan ollessa jo pysähtynyt, heikoimmalla oli vielä vauhtia jäljellä 33,4 km/h. Ero oli vielä suurempi märällä alustalla.


Pidä nämä vaihtoehdot mielessä, kun olet hankkimassa uusia kesärenkaita.

Automotive Autohuolto-korjaamot palvelevat myös kaikissa rengasasioissa!

15.12.2017
PAKKASET HYYDYTTÄVÄT AKKUJA – Vaihda akku ajoissa!
img_0178
Akun kyky latautua heikentyy kylmässä. Lyhyet ajomatkat tyhjentävät akkua. Akun varaustilaan vaikuttavat myös tuulilasin ja takalasin sekä istuimien lämmittäminen. Polttoaineella käyvä lisälämmitinkin kuluttaa akkua. Nykyaikaiset mukavuuslaitteet autossa ovat suuria sähkönkuluttajia. Akkua voi tarvittaessa ladata erillisellä akkulaturilla aina tarpeen vaatiessa tai kiinteällä akkulaturilla säännöllisesti.Joskus apuvirtaa joudutaan antamaan myös toisesta autosta. Silloin on otettava huomioon ainakin seuraavat asiat:

1. Selvitä auton ohjekirjasta apuvirran antamista koskevat ohjeet. Jos ohjeita ei ole, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

2. Ellei auton manuaalissa kielletä apuvirran antamista, niin selvitä kaapeleiden kiinnityspaikat. Manuaali antaa myös ohjeet siitä miten apuvirtaa voidaan antaan rikkomatta auton sähköjärjestelmää.

3. Älä kiinnitä tai irrota kaapeleita auton ollessa käynnissä.

4. Muista, että uudemmissa autoissa on huomattavasti enemmän eletroniikkaa. Ylijännitepiikit voivat aiheuttaa kalliitakin korjauksia.

Akun vaihto sujuu aina turvallisimmin ja ongelmitta ammattilaisen avulla

Elinkaarensa lopussa olevaa akkua ei kuitenkaan enää voi varata käyttökelpoiselle tasolle. Silloin se pitää vaihtaa. Akun vaihtaminen edellyttää usein myös auton tietokoneen päivittämistä testerillä. Akun tiedot syötetään auton järjestelmään ja näin varmistetaan uuden akun toiminta. Akun vaihdon aikanakin auton järjestelmässä useinmiten pitää olla virtaa. Ilman sähköä esim. auton tietokone voi nollautua.

Tervetuloa Automotiveautohuolto- korjaamoon, meillä akun vaihto sujuu muitta mutkitta vaikkapa seuraavan huollon yhteydessä. Otamme myös vastaan vanhan akkusi ja hoidamme sen kierrätyksen.

6.12.2017
suomi100-rovaniemi-loppiainen_orig

Maastamme tuli itsenäinen valtio 6. joulukuuta 1917. Suomi syntyi suomalaisten omasta tahdosta ja pitkäjänteisen työn seurauksena. Vaikeista ajoista huolimatta suomalaiset ovat sata vuotta rakentaneet omaa maataan ja päättäneet asioista yhdessä. Nyt suomalaiset vievät maansa uudelle vuosisadalle sisulla ja sydämellä.

Yhteistyöllä ja välittämisellä, keskinäisellä kunnioituksella ja toisten huomioon ottamisella, ahkeruudella ja sisulla. Niillä tehdään parempi huominen.

Tänään on juhlan aika, mutta huomenna palvelemme taas kaikissa auton huoltoon ja korjauksiin liittyvissä asioissa.

Toivotamme kaikille Hyvää Suomi 100 -itsenäisyyspäivää!

23.10.2017

36993_bridgestonetirewall-snowyroad

Leuto syksy saa monet autoilijat siirtämään talvirenkaiden vaihdon normaalia myöhäisemmäksi. Talvirenkaiden kulumisen pelon vuoksi ei vaihtoa kannata siirtää. Suuretkaan lämpötilan vaihtelut eivät kuluta talvirenkaita normaalia enempää. Renkaiden kumiseokset on suunniteltu antamaan turvallinen pito, vaikka lämpötilavaihtelut olisivatkin suuret. Kitka- ja nastarenkaiden kulumisessa ei ole merkittäviä eroja, joskin nastarenkaissa nastat hieman suojaavat kulutuspinnan kulumista.

Talvirenkaat suositellaan vaihdettavaksi autoon viimeistään, kun lämpötila pysyttelee päivälläkin +5 asteen tuntumassa. On hyvä muistaa, että lämpötila voi illalla, yöllä ja aikaisin aamulla olla miinuksen puolella ja tiet saattavat olla jäisiä. Parempi siis vaihtaa renkaat ajoissa, vaikka lämpötila päivällä nousisikin lähelle +10 astetta. Kuluneilla talvirenkailla ajavaa houkuttelee ehkä myös ajatus siirtää uusien renkaiden hankkiminen ensi syksyyn, jos varsinaista talvikeliä ei näytä tulevan. Talvi tulee kuitenkin usein yllättäen ja toisaalta tällaiset suuret lämpötilan vaihtelut aiheuttavat hyvinkin liukkaan tienpinnan aamuisin. Juuri tällaisilla keleillä turvallisen pidon antavat vain kunnon talvirenkaat.

Renkaanvaihtajan muistilista:

1. Tarkista renkaan kulumapinnat. Talvirenkaassa pitää olla vähintään 3 milliä, suositus on 6 milliä.

2. Laita paremmat renkaat taakse, mutta älä vaihda pyörimissuuntaa.

3. Tarkista rengaspaineet.

4. Vaihdon aikana varmista, ettei auto pääsee liikkumaan. Käsijarru päällä ja vaihde kytketty ja tuki auton alle ja pyörien eteen

5. Löysää renkaan pultteja hieman jo ennen tunkilla nostamista.

6. Nosta auto kunnon tunkilla ja oikeasta kohdasta. Nostokohdan voi tarkistaa auton ohjekirjasta.

7. Käytä vain vannekohtaisia pultteja ja oikeita soviterenkaita, jos vanteissa on sellaiset.

8. Kiristä pultit ristiin. Käytä momenttiavainta alumiinivanteisiin.

9. Jälkikiristä renkaan pultit vielä 100-200 kilometrin ajon jälkeen.

Autofit-korjaamot palvelevat sinua myös rengasasioissa. Renkaanvaihdot hoituvat kätevästi vaikkapa huoltojen yhteydessä. Talveen on syytä varautua myös huoltojen ja talvitarkastusten suhteen. Ota yhteys lähimpään Automotive Autohuolto-korjaamoon ja kysy lisää!

 

12.6.2017

Nyt ajankohtaista- Ilmastointilaitteen huolto!

Korjaamme autosi ammattitaidolla

Vaikka ilmastointilaitteesta on tullut uusien autojen vakiovaruste, sen huoltoa ei kuitenkaan ole huomioitu auton huolto-ohjelmissa. Ilmastointilaite olisi hyvä huoltaa ja tarkistuttaa noin kahden vuoden välein. Vaikka ilmastointilaitteet ovat kehittyneet ja järjestelmän tiiviys on parantunut huomattavasti, kylmäaineen ”haihtumista” tapahtuu edelleen. On arvioitu kylmäaineen hävikiksi vuositasolla noin 10%.

Kylmäaine vajaus aiheuttaa ilmastointilaitteen heikentynyttä jäähdytystehoa, lisääntynyttä kuormitusta kompressorille ja pahimmassa tapauksessa kompressorin rikkoutumisen.

Ilmastointilaitteen täyttöhuollossa järjestelmä:

  • tyhjennetään kylmäaineesta
  • kylmäaine puhdistetaan
  • järjestelmän tiiviys tarkistetaan
  • järjestelmä täytetään oikealla määrällä kylmäainetta

Lisäksi huollon yhteydessä suositellaan:

  • sisätilasuodattimen uusinta
  • mahdollisesti höyrystimen puhdistus/desinfiointi (kysy mahdollinen tarve huoltoliikkeestä)

Muista ilmastointilaitteen huoltopistettä valittaessa:

Laitteissa käytettävä kylmäaine (R134a) on kasvihuonekaasu ja sen ilmastoa lämmittävä vaikutus on yli tuhat kertainen verrattuna hiilidioksidiin. Ilmastointilaitteiden huolto on aina luvanvaraista toimintaa ja edellyttää huoltajalta ja huoltoliikkeeltä koulutuksen ja ilmastointilaite pätevyyden. Tukes ylläpitää rekisteriä korjaamoista. Listaus löytyy rekisterit.tukes.fi.

Raikasta ja nautinnollista ajoa Suomen kesässä toivottavat Automotive Autohuolto-korjaamot.

25.4.2017

Ratsaa renkasi ajoissa – tee yksinkertainen kolikkotesti

Alkanut huhtikuu tarkoittaa yhä keväisempiä kelejä ja lopulta myös kesärenkaiden vaihtoa auton alle. Renkaiden kunto on syytä tarkistaa aina vaihtamisen yhteydessä.

Nastallisia talvirenkaita saa lain mukaan käyttää tänä vuonna aina 24.4. asti tai niin kauan kuin keli sitä edellyttää. Ainakin eteläisemmässä Suomessa kesärenkaiden vaihto lienee kuitenkin ajankohtaista jo ennen pääsiäistä.

Ennen kesärenkaiden vaihtoa on tarkistettava, miten kuluneet renkaat ovat. Kesärenkaissa lain vaatima urasyvyys on vähintään 1,6 millimetriä, mutta suositeltava turvallinen raja on neljä millimetriä. Renkaan märkäominaisuudet käytännössä romahtavat, kun mennään alle neljän millin rajan, jolloin vesiliirron ja tieltä suistumisen todennäköisyys kasvavat sadekelillä merkittävästi huonokuntoisilla renkailla.

Renkaat voi ratsata yksinkertaisesti kahden euron kolikolla. Jos sen uloin osa uppoaa uraan kokonaisuudessaan, ovat renkaat urasyvyydeltään lain vaatimissa rajoissa.

Parempikuntoiset renkaat taakse

Jos renkaiden kuluneisuudessa on eroa, on syytä laittaa parempikuntoiset renkaat taakse. Onnistuneeseen vaihto-operaatioon kuuluu myös rengaspaineiden tarkastaminen säännöllisesti sekä pulttien jälkikiristys noin 50-100 kilometrin ajamisen jälkeen.

Renkaanvaihdon voi toteuttaa ammattilaisella, mutta moni suorittaa jokavuotisen rituaalin itse. Eri autoissa voi olla mallikohtaisia eroja, joten tarkka ohjeistus kannattaa aina tarkistaa auton ohjekirjasta.

Yleisesti kannattaa kuitenkin muistaa, että auton oma tunkki on lähinnä hätätilanteita varten. Käytä mieluummin tukevampia hallitunkkeja ja nosta autoa oikeasta kohdasta tai jätä renkaiden vaihto ammattilaisten tehtäväksi.

Viisi vinkkiä onnistuneeseen renkaanvaihtoon

1. Ajoita renkaanvaihto kelien mukaan sekä mieti, missä ja milloin ajat – kevään vaihtuvat kelit voivat olla petollisia.
2. Tarkista renkaiden kunto ja urasyvyydet sekä hanki tarvittaessa uudet renkaat alle.
3. Tarkista rengaspaineet sekä vaihdon yhteydessä että säännöllisesti sen jälkeen.
4. Nosta auto kunnon tunkilla ja oikeasta kohdasta. Nostokohdan voi tarkistaa auton ohjekirjasta.
5. Jälkikiristä renkaiden pultit vielä 50–100 kilometrin ajon jälkeen.

Jos tarvitset ammattilaisten apua renkaiden vaidossa tai uusia kesärenkaita, niin ota yhteys lähimpään Automotive-korjaamoon. Me palvelemme myös rengasasioissa!

 

7.4.2017

vanha_tuulilasi
Auto kevätkuntoon – viisi vinkkiä autoilijalle

Talven jäljiltä auton sisätiloihin on usein kertynyt likaa, kuten pölyä ja hiekkaa. Myös ilmastointijärjestelmä saattaa toimia heikosti. Autoilun  kevätkausi  on hyvä aloittaa huolellisella siivousprojektilla, jolloin autossa on paitsi mukavampi myös turvallisempi matkustaa.

1. Turhat tavarat pois. Autoon kertyy helposti kaikenlaisia tavaroita, joita on hyvä aika ajoin käydä läpi. Talven jälkeen lumiharjat ja lapiot voi siirtää varastoon ja varata autoon kesäkauden tarvikkeita. Tärkeää on muistaa myös sijoittaa tavarat oikein, jolloin ne eivät aiheuta lisävahinkoja mahdollisissa onnettomuustilanteissa.

2. Auton imurointi. Sisäpuhdistus kannattaa aloittaa laajalla imuroinnilla. Matot otetaan ulos autosta, jotta myös niiden alta saadaan kaikki hiekka ja pöly pois. Tarvittaessa matot kannattaa pestä ja kuivata huolellisesti.

3. Sisäpintojen puhdistus. Muoviosille on olemassa omia puhdistusaineitaan, mutta homman voi hoitaa myös kostealla liinalla tai yleispuhdistusaineella. Kangasverhoilusta tahrat voi poistaa tahranpoistoaineella ja verhoilun yleispuhdistukseen voi käyttää verhoilun puhdistusaineita. Nahkapinnoille on olemassa omat nahanpuhdistus- ja hoitoaineensa.

4. Ikkunoiden puhdistus. Likainen tai naarmuuntunut tuulilasi huurtuu helposti, hajottaa vastavaloa ja vaikeuttaa havainnointia. Ikkunat tulisi pyyhkiä säännöllisesti ja puhdistukseen toimii parhaiten tavallinen lasinpuhdistusaine. Mahdollisuuksien mukaan puhdistus kannattaa suorittaa haastavassa vastavalossa, jolloin lasissa oleva lika näkyy parhaiten. Samalla kannattaa tarkistaa sekä tuulilasin että tuulilasinpyyhkijöiden kunto.

5. Ilmastointilaitteen huolto. Uusien autojen ilmastointilaitteisto ei kaipaa huoltoa ensimmäisten vuosien aikana, mutta vanhempien autojen kohdalla ilmastoinnin heikentyminen tulee jossain vaiheessa esille. Suositeltavaa olisi huoltaa ilmastointi kahden vuoden välein. Säännöllisellä huollolla laitteisto pysyy toimintakuntoisena pidempään. Huollossa järjestelmän kylmäaineen määrä tarkistetaan ja tarvittaessa sitä lisätään. Järjestelmästä poistetaan kosteus ja tarkistetaan sen tiiviys. Jäähdytin ja lauhdutin puhdistetaan tarvittaessa. Käyttöhihnan kunto tarkastetaan ja ilmastoinnin yleiskunto arvioidaan. Mikäli järjestelmässä havaitaan vikoja tai vuotoja, vaatii se aina korjaustöitä. Samalla kannattaa vaihtaa myös sisäilmansuodatin.

Pyydä tarjous lähimmältä Automotive Autohuollosta!